+31 (0) 299 689 020

IR Cabines

IR Cabines

Armaturen en regelingen voor IR cabines

 

Snel en probleemloos in te bouwen met een gegarandeerde kwaliteit.

Voor infrarood health care systemen en IR cabines fabriceert Jac. de Vries Infraroodtechniek de complete inrichting. De armaturen en bedieningspanelen worden alleen geleverd aan sauna leveranciers, interieur- en afbouwbedrijven van IR cabines. De infrarood lampen zijn geplaatst in een hoogwaardig geëxtrudeerd aluminium profiel. In dit profiel is een reflector  gemonteerd waardoor de infrarood straling gelijkmatig wordt uitgezonden. Hierdoor wordt een optimaal resultaat bereikt voor een perfecte saunabeleving. De door ons toegepaste infrarood lampen zijn speciaal door Philips ontwikkeld voor deze toepassing. Door de korte golf infrarood straling is dit systeem uitermate geschikt voor mensen met spier aandoeningen.

Ons pakket voor infrarood cabines:

Het complete pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • infrarood armaturen voor inbouw in de cabinewand.
  • Besturingskast voor de vermogensinstelling van de aangesloten infrarood lampen.
  • Bedieningspaneel voor alle instellingen.
  • Complete bekabeling, alle kabels voorzien van stekers voor een snelle en eenvoudige montage.
  • Een zeer overzichtelijke handleiding.

De vermogensregeling is geschikt voor het aansluiten van maximaal 5 armaturen. Het maximale aansluitvermogen is 3250 Watt.  De voedingskabel moet aangesloten worden op 230 volt via een geaarde wandcontactdoos welke apart met een 16A zekering is beveiligd. Door de regeling wordt de inschakelstroom van de infrarood lampen begrensd.

Via het bedieningspaneel kunnen de volgende instellingen worden gemaakt:

  • Aan- en uitschakelen van de infrarood lampen.
  • Tijdsinstelling voor het automatisch uitschakelen van de lampen.
  • Traploze vermogensinstelling, aangeduid in procenten op het display.
  • Mogelijkheid tot het inschakelen van de cabine verlichting.

Handzaam en voorzien van keurmerk!

Onze apparatuur kan door saunabouwers, afbouwbedrijven etc. met relatief weinig moeite in allerlei cabines gemonteerd worden. Dit kan zowel in serieproductie als in maatwerk op locatie plaats vinden. De armaturen zijn eenvoudig in te bouwen. Bovendien zijn ze snel aan te sluiten door de meegeleverde kabels met steker verbinding. De installatie voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen, is natuurlijk voorzien van CE keurmerk en voldoet volledig aan de EMC normen.

De door ons toegepaste infrarood lampen van Philips geven zowel korte als middengolf IR straling af.

De kortgolvige straling bereikt de onderhuid (tot circa 5mm diepte). Hierdoor ontstaat er een optimale en effectieve verwarming van het lichaam, wat met alleen middellange en langgolvige stralers niet mogelijk is.

De afgegeven langere golflengten worden geabsorbeerd door de bovenste huidlagen waar zich de gevoelige zenuwuiteinden bevinden. Bij oververhitting van het lichaam wordt hierdoor als waarschuwing een pijnsignaal af gegeven. De afgegeven middelgolf IR straling bedraagt 4 à 5 keer meer als dat er door de zon wordt afgegeven, waardoor de natuurlijke beschermmechanismen van de huid nog sterker worden geactiveerd.

Op onze download pagina vindt u diverse afmetingen en productspecificaties van IR armaturen welke wij standaard in ons pakket hebben. Ook kunt u hiervoor de montage instructies voor deze armaturen vinden. Heeft u specifieke wensen of mocht u meer informatie wensen dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of per telefoon.

 

×

Meer weten over IR Cabines?

Bel Hans direct!