+31 (0) 299 689 020

Overige industriële toepassingen

Overige industriële toepassingen

Overige industriële toepassingen:

Naast de vermelde bedrijfstakken zijn er nog legio industriële toepassingen waarin wij een IR systeem geleverd hebben waarmee een droog of verwarmingsprobleem is opgelost. Met al onze oplossingen zijn de kwaliteit verbeterd en de productiesnelheid verhoogd.

Enkele voorbeelden zijn:

Het verwarmen van Bitumen zodat het steengruis/zand er in wegzinkt en verkleefd.

Bij de productie van drankkarton (frisdrank, zuivel etc.) worden voor het vouwen de zetlijnen erin geperst. Om de geplastificeerde binnenzijde niet te beschadigen, waardoor er kans op lekken ontstaat, wordt het karton eerst verwarmd.

Bij de productie van auto’s worden deze na het spuiten veelal gedroogd in IR-tunnels. Ook in autoschade bedrijven wordt na het herstellen (uitdeuken) van de carrosserie het spuitwerk (grondlak en aflakken) vaak gedroogd m.b.v. mobiele IR panelen. Hierdoor worden de wachttijden aanzienlijk bekort. De IR panelen kunnen in twee basis uitvoeringen geleverd worden.
– Hangend aan het plafond:
Deze panelen worden opgehangen op lineaire geleiders welke aan het plafond zijn bevestigd. De panelen zijn in alle richtingen verplaatsbaar en kunnen zo gemakkelijk op de juiste plek
gepositioneerd worden. Het voordeel is dat ze geen vloerruimte in beslag nemen.
– Mobiele IR panelen:
Deze panelen zijn verrijdbaar en hiermee kan plaatselijk het spuitwerk t.g.v. kleine schades gemakkelijk worden gedroogd.

×

Meer weten over Overige industriële toepassingen?

Bel Hans direct!