Over Ons

Denk- en daadkracht in droogsystemen

De naam is Jac. de Vries Infraroodtechniek BV, in 1981 ontstaan als afsplitsing van een groot, gerenommeerd installatiebedrijf en volledig gespecialiseerd in industriële droog- en verhittingsprocessen. Naast onze vestiging in Middenbeemster worden wij in Amerika vertegenwoordigd door Eltosch Grafix America Inc. voor de verkoop en service verlening in Amerika.

Kind aan huis in de grafische industrie

In de grafische industrie heeft Jac. de Vries al een bekende naam opgebouwd. Wereldwijd worden onze droogsystemen toegepast. Met infrarood verwarming kan men immers de droging van drukinkten en in combinatie met warme lucht de droging van dispersielakken enorm versnellen. Hierdoor wordt een grote tijdwinst gerealiseerd met een productieverhoging als gevolg.

Ook steeds vaker in andere industrietakken

Inmiddels maakt Jac. de Vries ook infrarood systemen voor talrijke andere industriële toepassingen. Denk hierbij b.v. aan verwarmen, krimpen, smelten en lassen van kunststoffen, lijmen, vocht verwijderen, bakken/braden etc.

maatsystemen voor maximaal rendement

Jac. de Vries richt zich niet op massaproductie, maar op maatwerksystemen, volledig afgestemd op de eigenschappen van producten en verwerkingsprocessen. Specifieke oplossingen voor specifieke toepassingen, gericht op efficiency en effectiviteit. Omdat die uiteindelijk meer tijdwinst en kostenbesparingen in uw productieproces opleveren. Juist in dat maatwerk zijn we sterk en vaak blijken de kosten voor maatoplossingen erg mee te vallen, omdat we niet telkens het wiel het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. We maken gebruik van onze ervaringen en weten precies wat mogelijk is, of het beste rendement geeft.

Onze werkwijze

Voor we echt een pasklare offerte uitbrengen, is overleg nodig. Eerst kijken we welk soort infrarood warmte (kort-/midden-/langgolvig) het meest geschikt is voor uw productieproces. Het gaat dan vooral om de eigenschappen van het te verwarmen materiaal, op welke plaats in het proces verwarming het best plaats kan vinden en hoe het verwarmingsproces optimaal geregeld kan worden.

Omdat we zeer veel ervaring hebben met de diverse verwarmingstechnieken kunnen we zorg dragen voor het hoogste rendement tegen zo laag mogelijke kosten. Montage en installatie van onze systemen worden uitgevoerd door gespecialiseerd personeel, waarbij we een optimale afstelling en duidelijke instructie garanderen. Met onze eigen servicedienst is het voor ons geen probleem zeer adequaat te reageren op eventuele storingen of aanpassingen aan nieuwe omstandigheden.

Veiligheid en milieu

Effectiviteit en rendement zijn natuurlijk belangrijke voordelen van onze producten, evenals een goede en snelle service. Maar ook veiligheid en milieu spelen bij ons een belangrijke rol. Bij veiligheid hoort natuurlijk ook een zeer goede beheersing van het droog- en/of verhittingsproces. Van daar dat veel aandacht wordt besteed aan regeling en afstemming.

Kortom

Jac. de Vries infrarood droogsystemen garanderen u maatwerk en een scherpe prijsstelling, terwijl de service en het rendement gewaarborgd zijn. Met als gevolg een betere productkwaliteit en vermindering van productie risico’s en productafval

Contact

Voor meer informatie en een persoonlijke benadering van uw droogprobleem kunt u ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch via +31 (0) 299-689020.