+31 (0) 299 689 020

Over ons

Over ons

Jac. De Vries Infraroodtechniek BV

Denk- en daadkracht in droogsystemen!

Jac. de Vries Infraroodtechniek is al sinds 1978 fabrikant van elektrische infrarood droog- en verwarmingsinstallaties. Wij hebben als zodanig een grote expertise en een wereldwijde naamsbe­kendheid met deze systemen opgebouwd.

Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van oplossingen voor droog en verwarmingsvraagstukken in alle bedrijfstakken. Door de compacte bouw van onze infrarood panelen zijn wij in staat om ook voor uw proces een hoogwaardige installatie maken. Wij ontwikkelen, tekenen, fabriceren en installeren alles in eigen beheer.

Wij maken uitsluitend gebruik van elektrisch geregelde infrarood stralers. Een verwarmingsproces uitgevoerd met onze installaties is dan ook een “schone” manier van verwarmen waarbij geen verbrandingsgassen vrijkomen. Hierdoor wordt het milieu dan ook niet wordt vervuilt door CO² uitstoot.

Ook kunt u bij ons terecht voor UV- droog systemen. Daarnaast verlenen wij ook onderhoud en service aan niet Jac. de Vries gebonden installaties.

Productkennis uit de eerste hand (eigen fabricaat) voorkomt tijdverlies bij service en dienstverlening. Dit gegeven, gecombineerd met een ouderwets stukje klantondersteuning hebben Jac. de Vries Infraroodtechniek een sterke concurrentiepositie bezorgt.

Productontwikkeling:

Wij werken wij samen met diverse nationaal en internationaal opererende bedrijven. Onze infrarood installaties kunnen dan ook voor allerlei productie processen worden gebruikt. Voor elke toepassing testen wij met welke infrarood straling (kort, midden of langgolvig) het beste resultaat bereikt wordt. Op deze basis ontwerpen en maken wij de IR panelen. Aan de hand van de klantspecificatie komen we zo tot een compact en betrouwbaar product. Ook de besturingskast regelen van het vermogen van de infrarood lampen wordt door ons volgens een beproefd concept getekend en geproduceerd.  Natuurlijk hanteren wij hierbij de geldende normen, voorschriften en veiligheidseisen zodat wij u een betrouwbare, veilige en duurzame installatie kunnen leveren.

Voor een optimaal resultaat kunnen wij de installatie uitbreiden met met warme lucht droging en afzuiging.

Inmiddels staan onze installaties wereldwijd opgesteld in 58 landen en onze doelstelling is om dit nog verder uit te breiden.

×

Meer weten over Over ons?

Bel Hans direct!