+31 (0) 299 689 020

Vloerbedekking en tapijt

Vloerbedekking en tapijt

Vloerbedekking en tapijt:

Bij de productie van vloerbedekking en tapijt kan op verschillende plaatsen gebruik gemaakt worden van IR verwarming zoals voor:

  • voorverwarmen ter voorkomen van krimp
  • verwijderen van vocht
  • egaal laten uitvloeien van coatings
  • vloeibaar maken/houden van PVC als ondergrond voor matten en tapijt

Ook is het mogelijk om stoomplaten welke toegepast worden te vervangen door IR panelen. Het grote voordeel is dat de IR na het inschakelen direct gebruiksklaar is en er dus geen opwarmtijden zijn wat één van de grote nadelen van stoomplaten is. Ook bij een productie stop of pauze kunnen hierdoor de IR panelen gewoon uitgeschakeld worden. Een ander nadeel van de stoomplaten is dat de regelbaarheid van de temperatuur vaak onnauwkeurig is. De infraroodpanelen zijn daarin tegen heel nauwkeurig en snel te regelen. Dit kan ook automatisch plaatsvinden door het uitgestuurde vermogen afhankelijk te maken van de contactloos gemeten temperatuur van het product. Door het toepassen van de infrarood verwarming is ook gebleken dat de productie snelheid aanzienlijk verhoogd kan worden, zelfs kan verdubbelen. De infraroodpanelen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Dus ook als u groener wilt produceren met minder CO2 uitstoot en u stoomketel is gasgestookt dan is de omschakeling naar verwarming met infrarood een aan te raden alternatief.

Enkele door ons uitgevoerde projecten zijn:

De IR verwarming wordt gebruikt voor het verwarmen van de onderlaag om krimp achteraf en dus het omkrullen van het tapijt te voorkomen

De IR verwarming zorgt ervoor dat de PVC backing voor inloopmatten vloeibaar blijft voor een goede hechting met het tapijt.

De IR verwarming wordt toegepast voor uitdampen van water en het uitvloeien van de UV coating van de beschermlaag op het marmoleum.

×

Meer weten over Vloerbedekking en tapijt?

Bel Hans direct!