+31 (0) 299 689 020

Houtverwerkingsindustrie

Houtverwerkingsindustrie

Houtverwerkingsindustrie

In de houtverwerkingsindustrie wordt voor de nabewerking het hout op kleur gebracht, gelakt of gecoat. Met infraroodverwarming kan het droogproces van deze nabewerking aanzienlijk versneld worden. Dit geldt ook voor de nabewerking van MDF en meubelpanelen.
Ook kan als nabewerking het hout wordt voorzien van een UV coating. Hier kan de infraroodverwarming ervoor zorgen dat eerst de waterbestandsdelen worden verwijderd. Door de warmte straling zal de coating ook egaal uitvloeien. Daarna kan de coating met UV licht wordt uitgehard.
De infraroodverwarming is ook heel geschikt voor het verlijmen van fineerlagen op houten bladen en randen.

Het kan toegepast worden voor:

De houten vloerdelen worden op kleur gebracht en beschermd door het aanbrengen van lakken en coatings. Met infrarood panelen worden deze lakken en coatings gedroogd. De infrarood panelen kunnen probleemloos ingebouwd worden in de productielijn. Ze worden tijdens de productie automatisch in en uitgeschakeld bij het passeren van het product. Ook wordt de intensiteit van de infrarood straling automatisch geregeld. Dit kan door het contactloos meten van de oppervlakte temperatuur van het passerende hout. Aan de hand van de gemeten temperatuur zorgt de vermogensregeling ervoor dat het product op de ingestelde temperatuur komt en blijft. Ook werken wij samen met machinebouwers die onze infrarood systemen integreren in complete productielijnen.

Voor het verlijmen van de fineerlagen zijn infraroodsystemen uitermate geschikt.

Infrarood verwarming wordt toegepast voor het drogen van reactieve lijmen. Het kan ook prima gebruikt worden bij het poeder coaten van MDF platen. Hiervoor worden de platen aan een transportrail opgehangen. De platen worden zo tussen twee, aan beide zijde opgestelde infraroodpanelen doorgevoerd. Na het voorverwarmen ontstaat er een betere hechting bij het poeder coaten op de plaat.

Voor het drogen van bedrukking op laminaat. Maar ook voor het verlijmen van de toplaag van het laminaat op de ondergrond.

Het drogen van decoratieve printen op hout maar ook opdrukken voor bijvoorbeeld houten puzzels kan met infrarood warmtestraling worden gerealiseerd.

×

Meer weten over Houtverwerkingsindustrie?

Bel Hans direct!