+31 (0) 299 689 020

Kunststof bewerken met IR

Kunststof bewerken met IR

Kunststof bewerken met IR

Door de zeer goede regelbaarheid van de warmte intensiteit van de infrarood lampen kunnen de stralingspanelen optimaal ingesteld worden. Hierdoor zijn deze ook goed toepasbaar in de kunststof verwerkende industrie. We hebben hiervoor dan ook al veel infrarood stalingspanelen geïnstalleerd om een productie proces te verbeteren en/of te versnellen.

De toepassingen zijn legio, enkele voorbeelden worden hieronder weergegeven.

 

Voor de productie van kunststof transport- en rupsbanden wordt veel gebruik gemaakt van infraroodverwarming.

Platen verwarmen waarna ze middels een vacuüm in een vorm gegoten of geperst worden.

• Door het materiaal te verwarmen wordt het week en kan het gemakkelijk bewerkt worden. Dit wordt onder meer toegepast voor het vereenvoudigen van het afschrapen van de kunststof
beschermlaag op het uiteinde van stalen buizen. Hierna worden de buizen aan elkaar gelast en gebruikt voor olie en gastransport.
• Door het materiaal te verwarmen tot het smeltpunt kunnen er ook onderlinge lasverbinding tot stand gebracht worden.
• Ook opdrukken op kunststofplaten kunnen met IR stralingspanelen uitstekend gedroogd worden. Door het versneld drogen met de IR stralingspanelen worden de doorlooptijden verkort.
• Daarnaast kan door de compacte bouw van de IR panelen veel vloerruimte bespaard worden. Deze wordt anders ingenomen door lange conventionele droogtunnels of door opslag in verband met de benodigde tijd voor natuurlijke droging.

×

Meer weten over Kunststof bewerken met IR?

Bel Hans direct!