+31 (0) 299 689 020

Elstein verwarmingsveld

Elstein

Elstein verwarmingspanelen

Sinds 1 april 2009 heeft Jac de Vries Infraroodtechniek een overeenkomst gesloten met Elstein-Werk uit Duitsland en Wilmod Heating & Systems. Hierin is vastgelegd dat wij de ontwikkeling en productie van verwarmingspanelen, met de keramische stralingselementen van Elstein zullen uitvoeren. Deze stralingspanelen of ovens zijn zeer geschikt voor productie processen waarbij de verwarming langdurig of continue ingeschakeld moet zijn.

De infrarood straling van deze elementen ligt in het middengolf gebied en zijn er in verschillende uitvoeringen. De elementen zelf bereiken afhankelijk van het vermogen een temperatuur van 600 tot maximaal 850°C. Wij kunnen u adviseren welk element het meest geschikt is voor uw toepassing. Met deze elementen kunnen wij grote velden verwarmen. Zo hebben wij panelen gemaakt met een breedte van 4,5 meter en een lengte van 0,875 meter. De panelen hebben een modulaire bouwvorm en zijn tegen elkaar te plaatsen. Zo hebben wij bijvoorbeeld, door vier van deze panelen naast elkaar te monteren, een verwarmd oppervlak gecreëerd van 4,5 bij 3,5 meter.

Het benodigde vermogen voor het bepalen van het aantal panelen is afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste zijn, de doorvoersnelheid van het product, de gewenste product temperatuur en de afmetingen van het te verwarmen oppervlak.

Voordelen:

  • Door de modulaire opbouw van de keramische elementen zijn de panelen nagenoeg leverbaar in alle afmetingen;
  • Door de modulaire opbouw is eveneens het verwarmingsoppervlak in een paneel aan te passen aan het te verwarmen product, waardoor er energie bespaard wordt;
  • Goed en nauwkeurig in vermogen (dus op temperatuur) te regelen;
  • Een gelijkmatige temperatuurverdeling over het gehele oppervlak, maar ook regelbaar in zones;
  • Robuust;
  • Lange levensduur;
  • Onderhoudsvrij;
  • Schoon, geen verbrandingsgassen (CO2 vrij);

In alle productie processen waar droging, verwarming van een product of oppervlakte verwarming benodigd is zijn deze panelen toe te passen. Omdat de elementen middengolf infrarood warmte uitstralen, duurt het enkele minuten voordat de bedrijfstemperatuur bereikt wordt. Met name processen die continue doorlopen zijn daarom uitermate geschikt.

Zie onderstaand voor een aantal van onze projecten en toepassingen.

Buigen, thermovormen (2D), vacuümvormen (3D), lassen en temperen om de spanning uit het materiaal b.v. acrylaatplaat weg te nemen.

Bakkerijen, wafels en koek, chocolade, warmhouder maaltijden.

Verlijmen, coating o.a. MDF platen, keukenbladen en vloerdelen.

Voorverwarmen van lasstukken zoals voor het lassen van bevestigings- en draaipunten op assen voor heftrucks, hijskranen en grijpers.

Lijmen, drogen en coaten van o.a. tegels en beton.

Drogen, vocht verwijderen.

Verlijmingen.

×

Meer weten over Elstein?

Bel Hans direct!