+31 (0) 299 689 020

IR ruimteverwarming

IR ruimteverwarming

Ruimteverwarming met IR

Armaturen voor ruimteverwarming in grote ruimtes worden geleverd met kortegolf infrarood stralers. Hiermee is de stralingswarmte direct na het inschakelen voelbaar aanwezig. Na uitschakeling is deze ook gelijk weer weg. Het grote voordeel is dat het niet nodig is om ruimtes of werkplekken vooraf op te warmen. Direct na het inschakelen van de infrarood ruimteverwarming krijg je gelijk een behaaglijk gevoel.

De armaturen kunnen zo geplaatst worden dat alleen de plek waar het nodig is wordt verwarmd. Dit in combinatie met de tijdelijke inschakeling maakt ruimteverwarming met infrarood stralingspanelen zeer effectief. Een ander groot voordeel is dat de infrarood panelen voor ruimteverwarming overal snel gemonteerd kunnen worden. Dit kan meestal zonder hak en breekwerk te verrichten aan de muren of plafonds in het gebouw.

Daarnaast komen er bij deze vorm van verwarmen geen schadelijke dampen of stoffen vrij. Hierdoor is het een schone en groene manier van verwarmen waardoor u bijdraagt aan het verlagen van de CO2 uitstoot.

Totaal oplossing:

Wij kunnen de totale installatie voor u verzorgen, dit betekent:

  • Het leveren van de infraroodverwarmingsarmaturen, standaard uitvoeringen of op klantspecificatie.
  • Het leveren van vermogensregelingen voor het traploos instellen van de warmtestraling voor enkele armaturen.
  • Het maken en leveren van schakelkasten en bedieningspanelen voor het traploos instellen van de warmteafgifte voor grote ruimtes vanuit een centrale plek.
  • Het monteren en in bedrijf stellen van de installaties.

Ruimteverwarming Toepassingen:

  • Lokale werkplekken in grote ruimtes
  • Hoge ruimtes (warme lucht stijgt op waardoor er veel energie nodig is voor verwarming)
  • Ruimtes die niet continu gebruikt worden bijvoorbeeld vergaderruimtes, kantine’s, aula’s, wachtlokalen etc.
  • Ruimtes met grote glaswanden waardoor er een een koude val langs het glas ontstaat.
  • Stadions zodat toeschouwers bij gure weersomstandigheden toch behaaglijk kunnen zitten.

Wilt u meer informatie ontvangen over infrarood ruimteverwarming en wat er voor u mogelijk is , neem dan contact met ons op, telefonisch of via het contact formulier.

 

In het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam hebben wij de volgende ruimtes voorzien van IR verwarmingsarmaturen:
de entree en hal, de zaalentree, Foyer 1, Foyer 3, de atrium entree en atrium klankspeelkamer.
Alle armaturen zijn op een centraal geplaatste schakelkast aangesloten. Op het touch screen bedieningspaneel, welke bij de receptie is geplaatst, kunnen de de volgende instellingen worden gemaakt.
• warmte afgifte (elektrisch vermogen) van de armaturen per zone
• in- en uitschakeltijd van de van de armaturen (5x per dag), voor elke zone afzonderlijk
• de in- en uitschakeltijd van de armaturen vooraf, voor een week invoeren.
Hiermee is het mogelijk om de ruimteverwarming op de gewenste plek, voor aanvang van een voorstelling in te schakelen en tijdens de voorstelling uit te schakelen. Ook tijdens de pauze en na de voorstelling wordt de IR verwarming automatisch ingeschakeld. Bij sluitingstijd worden alle ingeschakelde armaturen nu ook automatisch uitgeschakeld.

Bij de nieuwbouw van ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, is er boven elk bed een ruimteverwarmingsarmatuur op de plek van een plafondplaat aangebracht. Elk paneel is uitgevoerd met twee verwarmingselementen die afzonderlijk ingeschakeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om patiënten individueel bij te verwarmen. De ruimte temperatuur in het gehele ziekenhuis kan hierdoor iets omlaag wat het werkklimaat voor de medewerkers ten goede komt. Ook de totale energiekosten zijn hierdoor verlaagd omdat alleen naar behoefte extra warmte wordt ingeschakeld.

Bij kantoorruimtes met grote glazen wanden kunnen inbouw verwarmingsarmaturen geplaatst worden om de koude val die langs de het glas ontstaat te beperken zodat het binnenklimaat aanzienlijk wordt verbeterd. De armaturen kunnen op een centraal opgestelde schakelkast aangesloten worden. Het vermogen van de verwarmingsarmaturen is traploos instelbaar.

Voor de verwarming van de aula in het ROC in Hengelo zijn infrarood verwarmingspanelen geplaatst. In totaal zijn er 16 armaturen geplaatst, welke zijn verdeelt over twee zones die apart ingeschakeld kunnen worden. Het vermogen is per zone traploos instelbaar d.m.v. een potentiometer. De inschakeling gebeurd via een tijdklok.

Kerken zijn uitermate geschikt om te verwarmen met infraroodstralingspanelen. Niet de gehele ruimte wordt verwarmd maar de verwarming vind heel gericht plaats daar waar het nodig is. Bovendien zijn er geen opwarmtijden.

×

Meer weten over IR ruimteverwarming?

Bel Hans direct!